Tirsdag 23. januar kl. 19.00 kommer forfatteren Cecilie Enger til Rødberg bibliotek. Enger er forfatteren bak den bestselgende boken “Mors gaver” og hun er nå ute med boken “Pust for meg”, et allmennmenneskelig drama som har fått gode anmeldelser. Engers tilknytning til kommunen kommer tydelig frem i romanen, og boka anbefales på det varmeste. Arrangementet er et samarbeid mellom Nore bygdekvinnelag og biblioteket.

I boka “Pust for meg” skal Anestesilegen Carla Ruud kjøre fra Oslo til hjembygda for å besøke moren sin på pleiehjem. Med seg i bilen har hun den unge kvinnen Synne, som skal samme vei. I en isete sving mister Carla kontroll over bilen og de havner utfor en skrent. Carla opplever det store marerittet: Til tross for all sin erfaring gjennom et liv som akuttmedisiner, makter hun ikke å redde Synne.
Cecilie Enger skriver fram en kompleks kvinne, en anerkjent lege og mor til voksne barn, som stiller spørsmålet: Kan man tilgi seg selv for den smerten man påfører andre? Pust for meg er en roman om tre generasjoner kvinner, om sårbarheten ved å være avhengig av sine nærmeste og om å miste kontrollen over sitt eget liv. Man kan holde ut smerte så lenge den har et formål, men hva når den ikke har det? Og den dagen man ikke lenger føler seg behøvd, hvem er man da?” (Bokklubbens presentasjon av boka.)

 

Translate »